Bielkovinová diéta si vyžaduje dlhodobú stratégiu

dlhodobé udržanie štíhlej línie

Väčšina ľudí po držaní diéty znovu nadobudne váhu, ktorú mali pred diétou. Ktokoľvek dokáže dočasne zhodiť kilá navyše, ak prijíma nižší objem kalórií. Udržať si štíhlu líniu dlhodobo však vyžaduje systematickúprácu a zmenu životného štýlu. Bez zmeny životného štýlu je rýchla strata váhy vždy len dočasná. Ak si chete vytvoriť dlhodobý program chudnutia, musíte sa naň pozerať z dlhodobej perspektívy, nielen z pohľadu pár dní či týždňov. Dlhodobá stratégia nesmie byť na úkor zdravia ani straty pôžitku z jedál.

Zamerajte sa na kalórie, ktoré konzumujete. Vyhýbajte sa nezdravým tukom a sacharidom. Pri nákupe jedál sledujte najmä obsah a kvalitu sacharidov, tie sa najväčšou mierou podieľajú na priberaní a obezite.

Fyzická aktivita, aspoň hodinu denne, je nevyhnutnosť.

Konzumujte malé porcie jedál a nápojov. Uprednostňujte tie, ktoré vás zasýtia. Pri raňajkách namiesto zbytočných kalórií konzumujte jedlá bohaté na výživné látky.

Vyhnite sa nezmyselnému pocitovému jedeniu. Vyhýbajte sa aktivitám, ktoré vás vedú k škodlivým návykom neustáleho jedenia (vysedávanie pred TV s jedlom).

Dôležitá je vnútorná motivácia, prečo chcete schudnúť.

Znížte stres a únavu.

Kým týždňové balíčky proteínovej diéty gouté sú pre vysoký podiel proteínovej enrgie (uvádzanej v percentách) vhodné v prvých fázach, ostatné jedlá z našej ponuky vám môžu v kombinácii s bežnou stravou pomôcť predísť pocitu hladu a uspokojiť chuť na sladké jedlá aj mimo striktného programu zoštíhlovacej diéty.

Komentáre

Zatiaľ žiadne komentáre.

Zanechajte svoj komentár

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December