Rozhovor s Juddom Blackwaterom

Rozhovor s Juddom Blackwaterom – kanadským hokejovým útočníkom momentálne hrajúcim za HK Nitra. Vek: 30 rokov.

1. Sledoval si hokejový zápas medzi USA a Slovenskom na Zimných olympijských hrách v Pchjongjangu? Ak áno, aký si mal z neho dojem?

Áno, sledoval som ho. Olympijské hry boli tento rok iné, keďže hráčom z NHL nebolo umožnené hrať za spomenuté krajiny. Tímy ako Kanada, USA a Rusko boli veľmi silné, nakoľko majú veľa skvelých talentovaných hráčov v NHL a tí mohli hrať. V tomto spočíval rozdiel.

2. Na Slovensku hráš za HK Nitra. Aké sú hlavné fyzické a mentálne rozdiely medzi americkými a slovenskými hráčmi?

Hra v Európe je v porovnaní s hrou v Severnej Amerike podľa môjho názoru viac technická a systematická na rozdiel od Severenej Ameriky. Tam sa hrá hokej tiež systematicky, ale hokej tam je o niečo silovejší a hrá sa s väčším nasadením.

3. Vnímaš rozdielny prístup na tréningoch zo strany trénerov a v postoji hráčov?

Kdekoľvek hráš, v hokeji musíš byť v top fyzickej forme. Bez ohľadu na to, či hráš v Európe alebo v Severnej Amerike, veľký význam sa prisudzuje tréningu..

4. Na čom by mal podľa Teba najviac popracovať národný tím, aby sa zlepšil?

Slovenský národný tím je veľmi dobrý a myslím, že sa bude len zlepšovať, nakoľko je hokej na Slovensku veľmi populárny. Je to však náročné, keďže krajiny ako USA, Kanada a Rusko majú oveľa väčšiu hokejovú základňu a ich hokejový systém ma vynikajúcu podporu.

5. Čo urobilo na Teba najväčší pozitívny a negatívny dojem na Slovensku?

Talent a znalosť hokeja na Slovensku urobili na mňa dojem. Z negatív by som spomenul, že sa kladie malý dôraz na iné ako fyzické aspekty hry. Na Slovensku sa zdôrazňuje, že fyzická stránka je dôležitá pre úspech.

6. Kto je Tvoj hokejový vzor?

Vždy som sledoval špičkových hráčov NHL s hokejovým majstrovstvom a schopnosťou víťaziť. Ide o hráčov ako Jonathon Toews, Patrick Kane, Sidney Crosby, Connor McDavid, ktorí sú technicky veľmi nadaní a, čo je najdôležitejšie, napomáhajú svojmu tímu víťaziť, pretože radi vyhrávajú.

7. Aké sú nevyhnutné predpoklady, ak sa chce stať športovec úspešným?

Myslím, že musí byť dobrý tímový hráč, dbať na svoj mentálny i fyzický rozvoj a klásť do popredia tím pred svojimi vlastnými úspechmi. Toto napokon pomôže Tebe aj tímu stať sa lepšími.

8. Čo je nevyhnutnou súčasťou Tvojej športovej výživy?

Treba sa správne stravovať, aby mal dostatok energie. Kľúčové je tiež udrživať sa v špičkovej fyzickej forme rozumným trénovaním.

Komentáre

Zatiaľ žiadne komentáre.

Zanechajte svoj komentár

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December