Proteíny pre športovcov

Srvátkové proteíny WPC 80 a príchute sú vhodné pre športovcov, no možno ich užívať i v rámci proteínovej diéty.

SRVÁTKOVÝ PROTEÍN WPC 80

GOUTE, sro ponúka čistý srvátkový proteín vysokej kvality a lahodnej chute. Proteíny (bielkoviny) sú neodmysliteľným doplnkom výživy pre športovcov, pri bodybuildingu, fitness, diétach ako i zdravej výžive. Napomáhajú rastu a udržaniu svalovej hmoty a zvýšeniu výkonu. Srvátkové proteíny v našej ponuke sú bohaté na rozvetvené aminokyseliny BCAA, ktoré majú priaznivé účinky na imunitný systém, udržiavanie pH krvi, zlepšenie regeneračných procesov, dusíkovú bilanciu. Obsahujú BCAA a EAA – esenciálne aminokyseliny, ktoré telo samo nedokáže vyprodukovať a potrebuje ich k svojmu životu.

Ponúkame srvátkové proteíny špičkovej kvality certifikované v Nemecku. Vyznačujú sa výbornou rozpustnosťou, rýchlou sráviteľnosťou, neobsahujú lacné arómy, zbytočné balastné zložky, farbivá, zahusťovadlá, činidlá, umelé vitamíny, aspartámu, cyklamát, acesulfám, soľ, ani antioxidačné látky. Použité sladidlo sukralóza nie je absorbované telom a je vylúčené tráviacim traktom. Ide o prémiovú kvalitu za dostupnú cenu.

Kvalita je garantovaná v každej fáze výroby, počas ktorej sa používajú výhradne špičkové prvotné suroviny. Namiesto bežne používaných priemyselných aróm výrobca použil drahšie arómy, napr. prírodné, nie odtučnené kakao, vanilku z najlepších pestovateľkých oblastí: Réunion a Madagaskar. Všetky receptúry a príchute sú vyhotovené priamo u výrobcu bez použita lacnejších priemyselných alternatív. Výsedok pocíti klient v chuti nielen ochutených proteínov, ale i v jedinečných príchutiach. Tieto proteínové príchute, ktoré sa rozzmiešavajú s neutrálnym WPC, resp. s inými zdrojmi proteínov. Neutrálna príchuť obsahuje 99,7 % čistého srvátkového proteínového koncentrátu a len 0,3 % zdravotne neškodného sójového lecitínu kvôli lepšej rozpustnosti.

WPC 80 obsahujú všetkých sedem proteínových frakcií v pôvodnom stave bez zásahov počas výroby:

Beta Laktoglobulín

Glykomakropeptidy – potenciálna aplikácia pri hepatických fenylketunorických pacientoch, vysoký obsah teeonínu

Alpha Laktalbumín – redukuje produkciu laktózy v mlieku, viaže na seba ióny vápnika a zinku a môže mať protbakteriálne a protirakovinové účinky

Hovädzí sérový albumín . Napomáha udržiavať stabilné pH v krvi

Imunoglobulin G – najpočetnejšia trieda protilátok v krvi

Imunoglobulín A – jedna z hlavných piatich tried imunoglobulinu – protilátok v ľudskom organizme, neutralizuje antifény na slizničnom povrchu

Laktoferín (imunostimulačný glykoproteín prítomný v ústnej a nosnej dutine, prepravuje železo v tele, vhodný pri anéémii, vhodný pri použití s chlorellou).

Niekoré z frakcií sa totiž kvôli zníženiu ceny konečného produktu v procese výroby upravujú: napríklad alfa laktalbumín býva častokrát spracovateľmi kvôli cene zo srvátky úplne odstránený.

Okrem triku s proteínovými frakciami sa v niektorých srvátkových proteínoch používa aminokyselina glycín. Glycín je lacnejšia surovina ako srvátkový proteínový koncentrát, s ktorým sa glycín niekedy zmiešava. Napríklad 20 % glycínu v srvátke zníži 80 % WPC na 60 % WPC a tým samozrejme klesá aj podiel srvátkového proteínu a nutričných hodnôt.

PRÍCHUTE K PROTEÍNOM – SKVELÉ CHUTE OD GOUTÉ

V našej ponuke nájdete okrem kvalitných proteínov s bohatým aminokyselinovým profilom aj originálne príchute. Ide o jedny z najlepších príchutí k proteínom na trhu. Žiadna chuť nie je umelá, každá chuť je veľmi prirodzená. Ide o jedinečné príchute vyrobené z prírodných zdrojov, ktoré možno zmiešať s akýmkoľvek neutrálnym proteínom (WPC, WPI, kazeín, mliečny, sójový…), jogurtom, tvarohom či iným zdrojom proteínov, s musli, zmrzlinou, ryžovym pudingom, koláčom či v káve. Jedno 50 g balenie vystačí na 500 g proteínu. Príchute neobsahujú aspartám ani cyklamát. Majú nízkokalorické hodnoty s nízkym obsahom sacharidov, jedna 5 g porcia obsahuje len 12 až 20 kcal. Všetky príchute sú vhodné pre vegetariánov, niektoré sú vhodné i pre vegánov.

PRÍPRAVA PROTEÍNOVÉHO DRINKU:

Pri príprave proteínového shaku zachovávajte pomer 1 g príchute : 10 g neutrálneho proteínu : 100 ml vody, resp. nízkotučného mlieka. Nelejte do shakru 400-500 ml vody alebo polotučného mlieka, pridajte 50 g čistého protínu (cca 3 polievkove lyzice) a 5 g príchute (jedna čajová nie kopcom naplnená lyžička).
Ak si chcete zarobiť menší objem nápoja, zmiešajte 300 ml vody / mlieka + 30 g neutrálneho proteínu + 3 g príchute.

NÍZKOTUČNÝ TVAROH:

Zmiešajte v pomere 1 g príchute : 100 mg tvarohu. Dajte do misky 500 mg tvarohu, 5 g príchute a zmiešajte, prípadne 250 g tvarohu + 2,5 g príchute.

PROTEÍNOVÉ TYČINKY

K výžive pre športovcov neodmysliteľne patria proteínové tyčinky a napolitánky. Tyčinky gouté nielenže obsahujú vysoký podiel bielkovín, ale samotná proteínová zmes je v zložení na prvom mieste, t.j. tvorí najväčšiu časť objemu tyčinky. Táto zmes je väčšinou na báze mliečnych proteínov.

Komentáre

Zatiaľ žiadne komentáre.

Zanechajte svoj komentár

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December